مرغ سوخاری خاله خانم

مواد لازم براي چهار نفر

 

 

مرغ ---------------------------- 5-6 تكه ( سينه و ران مرغ به تعداد نفرات + 1-2 تكه بيشتر )

تخم مرغ ----------------------  2 عدد كامل

آرد سفيد ---------------------  2 پيمانه

آرد سوخاري ------------------ 3 پيمانه

ادويه * ------------------------ به مقدار لازم

روغن سرخ كردني ------------ بسته به سايز ظرف مخصوص سرخ كردن

پودر سير و اورگانو ------------ به دلخواه

 

 

 

طرز تهيه :

 

در مورد طبخ اين غذا چند دستور مختلف وجود دارد. در بعضي از اين دستور ها اشاره اي به نيم پز كرده مرغ قبل از سرخ كردن نشده است. كه اين روش براي من به شخصه تجربه زياد جالبي نبود !!

در نتيجه اين روش كه مينويسم را به شما هم پيشنهاد ميدهم :

 

تكه هاي مرغ را قبل از سرخ كردن با يك عدد پياز و  آب و نمك آب پز كنيد ، نه در حدي كه مرغ ها كاملا نرم شوند ، فقط اندازه اي كه كمي از حالت خام بودن در بيايند . ( حدود 20 دقيقه كافيست )

 

تخم مرغ هارا در ظرف گودي شكسته و با چنگال هم بزنيد تا خوب با هم مخلوط و يكدست شوند .

آرد سفيد را بهتر است الك كنيد و در يك ديس تخت لبه دار بريزيد .

آرد سوخاري و ادويه * را هم خوب با هم مخلوط كنيد و مثل آرد سفيد در يك ديس تخت لبه دار بريزيد .

 

* ادويه اين غذا بستگي به ذائقه شما دارد. معمولا اين غذا به دو صورت اسپايسي (تند) و  معمولي تهيه ميشود .

روش اسپايسي به اين صورت است كه مقدار زيادي فلفل قرمز ( براي اين مقدار مرغ 2 قاشق غذا خوري سر پر فلفل قرمز لازم است ) و نمك را به آرد سوخاري اضافه ميكنند .

مزه اين غذا به محتويات درون آرد سوخاري آن بستگي دارد .

در روش معمولي هم  فقط نمك و كمي فلفل سياه به آرد سوخاري اضافه ميشود .

 

تكه هاي مرغ را بعد از نيم پز شدن و بعد از اينكه كاملا سرد شدند ، ابتدا در آرد سفيد بغلتانيد ، بعد به تخم مرغ آغشته كنيد و بعد در آرد سوخاري خوب بغلتانيد تا تمام سطح مرغ با آرد سوخاري پوشانده شود .

 

در ظرف نسوزي - كه كمي گود باشد بهتر است – تا دو سوم روغن مخصوص سرخ كردن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا كاملا داغ شود . توجه كنيد هرچه روغن بيشتر و داغ تر باشد مقدار جذب روغن كمتر ميشود .

ميتوانيد مرغها را در دستگاه سرخ كن ( روي درجه مناسب سرخ كردن مرغ ) نيز سرخ كنيد ولي به درد سر شستن سرخ كن نميارزد !

تكه هاي مرغ را درون روغن داغ شده با حرارت زياد سرخ كنيد . اگر حرارت كم باشد رنگ مرغ ها تيره ميشود . در ظرف را هم باز بگذاريد تا تخم مرغ به كار رفته در مواد ، اصطلاحا كف نكند .

 

حدودا 6-10 دقيقه زمان لازم است تا مرغ ها با شرايط فوق كاملا سرخ ( سوخاري ) شوند  .

بعد از سرخ شدن مرغ ها يك حوله كاغذي تميز را در بشقابي قرار دهيد و تكه هاي مرغ را روي آن بچينيد تا روغن اضافه آن گرفته شود . هنگام سرو كمي پودر سير و اورگانو ( در صورت تمايل ) روي آنها بپاشيد .

 

              مرغ سوخاري در حال سرخ شدن

 

اين غذا جزو غذاهاي فست فود در منوي رستورانها است . و به دليل استفاده از روغن زياد و آرد و تخم مرغ غذاي زياد مفيدي به شمار نميرود . ولي استفاده آن هرچند ماه يك بار ضرري ندارد ! به شرط اينكه در استفاده از اين غذا ( و كلا دسته فست فود ها) زياده روي نشود .

 

مطبخ چي: خاله خانم در سه شنبه 10 مهر1386 ساعت 10:32 | | لینک ثابت | بخش : خوراك فرنگي
Copyright © 2007 khalekhanoom .