X
تبلیغات
مطبخ خاله خانم - ژله میوه ای دو رنگ


ژله میوه ای دو رنگ خاله خانم

 

تهیه کردن ژله به خودی خود کار بسیار ساده ایست و هر کسی به راحتی و بدون نیاز به تجربه و مهارت خاصی میتواند دسری به نام ژله را کنار غذاهای مختلف سرو کند . ولی با درنظر گرفتن چند نکته به ظاهر کوچک میتوانید انواع متفاوت و متنوعی از ژله را تهیه و استفاده کنید .

 

مواد لازم :

 

پودر ژله --------------- 2 بسته ( با طعم و رنگ متفاوت با هم )

پودر ژلاتین ------------ 2 قاشق چایخوری

شکر ------------------ 2 قاشق چایخوری 

میوه خرد شده -------  به مقدار دلخواه ( نوع میوه متناسب با ژله مورد نظر )

آب جوش -------------- 2 لیوان

آب سرد --------------- 2 لیوان

 

طرز تهیه :

 

توضیح: من از ژله موز و توت فرنگی استفاده کردم و دستور تهیه بر این مبنا توضیح داده میشود. شما میتوانید از هر نوع ژله و میوه دیگری با همین روش استفاده کنید .

 

قالب مورد نظر برای تهیه ژله را 10 دقیقه قبل از استفاده داخل فریزر بگذارید تا کاملا سرد شود.

½ از پودر ژلاتین و ½ از شکر را داخل یک لیوان آب جوش بریزید و کاملا هم بزنید. پودر ژله موزی را به مخلوط اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا مایع شفافی حاصل شود.

بعد یک لیوان آب کاملا سرد به مواد اضافه کنید و دوباره مواد را با چنگال هم بزنید .

مایع حاصله را داخل قالب از پیش سرد شده بریزید و به مدت 20 دقیقه داخل فریزر قرار دهید تا ژله به صورت نیم بند در آید .

بعد از 20 دقیقه قالب را از فریزر خارج کنید و قطعات خرد شده موز را میان ژله قرار دهید . دقت کنید که قطعات خرد شده کاملا میان ژله قرار گیرند .

به مدت 20 دقیقه دیگر قالب را داخل فریزر قرار دهید .

 

بسته دوم ژله را نیز مطابق دستور فوق آماده کنید و اینبار بعد از انجام مرحله دوم یعنی چیدن میوه ها داخل ژله توت فرنگی، قالب را در یخچال بگذارید و به مدت 2 – 3 ساعت زمان دهید تا کل ژله کاملا ببندد.

 

وقتی ژله کاملا بست، برای اینکه راحت تر از قالب جدا شود، کف قالب را چند ثانیه داخل ظرف حاوی آب جوش قرار دهید ، کف ظرف مورد نظر برای سرو را کمی با آب معمولی ولرم مرطوب کنید، و بلافاصله ژله را داخل ظرف برگردانید .

 

نکته :

 

وقتی در ژله های معمولی از تکه های میوه استفاده میکنید، احتمال نبستن ژله زیاد میشود و یا مدت لازم برای سفت شدن ژله بسیار بالا میرود . با استفاده از مقدار ذکر شده پودر ژلاتین این مشکل کاملا حل میشود.

 

وقتی لایه دوم را میریزید کاملا از سفت شدن لایه اول مطمئن شود تا لایه ها با هم مخلوط نشوند .

 

مرطوب کردن کف ظرف سرو به این دلیل است که اگر بعد از برگرداندن ژله داخل ظرف، ژله دقیقا در مرکز ظرف قرار نگرفته بود، بتوانید با تکان دادن ظرف، ژله را به راحتی حرکت دهید .

 

بهتر است برای زیبا تر شدن ظاهر کار در صورت امکان، میوه های مصرفی را با قالب های ریز شیرینی، قالب بزنید .

 

اگر میوه مورد نظر را به صورت تازه در دسترس ندارید، میتوانید از مربا، کنسرو و یا کمپوت میوه مورد نظر استفاده کنید .

 

ژله را حداکثر 10 دقیقه قبل از سرو از قالب خارج کنید تا در اثر حرارت محیط آب نشود .

بهترین نوع قالب برای تهیه انواع کیک و دسرهایی که بعد از آماده شدن باید به روش برگرداندن از قالب جدا شوند، قالب های سیلیکونی هستند که هم قابلیت قرار گرفتن در فر و هم فریزر را دارند؛ و بعد هم قالب های تفلون؛ که هر دو نوع در شکل ها و سایز های متنوع در تمام فروشگاه های ملزومات شیرینی پزی به راحتی در دسترس هستند.

 

ژلاتین در دو نوع پودری و ورقه ای در بازار موجود است که هرکدام کارآیی خاص خودشان را دارند. ولی ژلاتین پودری در اکثر مواقع قابلیت جایگزینی با ورق ژلاتین را داراست و همچنین استفاده از آن راحت تر است. پیشنهاد میکنم اگر قصد تهیه ژلاتین را دارید نوع پودری آن را تهیه کنید که در بسته بندی هایی با گراماژ مختلف در بازار موجود است .

 

اگر از قبل ورق ژلاتین در منزل دارید و قصد تهیه مجدد ندارید طبق اندازه های زیر عمل کنید :

 

1 قاشق چایخوری پودر ژلاتین معادل یک ورق ژلاتین است .

( 1 قاشق چایخوری پودر ژلاتین = 3 گرم )

(1 ورق ژلاتین = 3 گرم )

 

 

مطبخ چي: خاله خانم در یکشنبه 17 شهریور1387 ساعت 10:5 | | لینک ثابت | بخش : سالاد و اردور
Copyright © 2007 khalekhanoom .