مواد لازم  

 

مواد لازم براي 6 نفر

 

نوار لازانيا --------------------------------- 400 گرم

سوسيس ريز خرد شده ----------------- 200 گرم

ژامبون ريز خرد شده --------------------- 100 گرم

قارچ خلال شده -------------------------- 5-6 عدد متوسط

فلفل دلمه اي ريز خرد شده ------------- يك عدد كوچك

مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده -------- روي هم 100 گرم

پياز ريز خرد شده ------------------------ يك عدد متوسط

گوجه فرنگي ---------------------------- دو عدد ميكس شده

اورگانو ، فلفل سياه -------------------- به مقدار لازم

سس گوجه فرنگي --------------------- به مقدار لازم

پنير پيتزاي رنده شده و ورقه اي -------- به مقدار لازم

سس سفيد مخصوص * --------------- يك استكان

 

 

طرز تهيه :

 

در ظرف نسبتا بزرگي** تا دو سوم آب ميريزيم همراه با يك قاشق چايخوري نمك و مقداري روغن مايع ميگذاريم بجوشد .  بعد نوار هاي لازانيا را يكي يكي و به دقت داخل آب در حال جوش قرار دهيد  و  بعد از 8-10 دقيقه آب كش كنيد .

نكته : موقع آبكش كردن حتما كمي آب سرد روي آنها باز كنيد . تا حرارت داخل نوارهاي لازانيا باعث خمير شدن آن در زمان پخت نشود .

 

در ظرفي مقداري روغن بريزيد بعد به ترتيب اين مواد را اضافه كنيد :

پياز ريز خرد شده، 3-5 دقيقه بعد سوسيس ريز خرد شده بعد از 5 دقيقه مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده، بعد از اضافه كردن مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده به دليل خاصيت جذب سريع روغن توسط سويا، نياز داريد تا كمي روغن به تابه اضافه كنيد . بعد از تغيير رنگ كامل مواد قارچ را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا كمي رنگش عوض شود ( زياد هم سرخ نشود بهتر است ) و در آخر ژامبون را همراه فلفل دلمه اي ريز خرد شده به مواد اضافه كنيد . 2-3 دقيقه بعد گوجه فرنگي هاي ميكس شده را به مواد بيفزايد و خوب هم بزنيد. در اين مرحله ميتوانيد كمي  فلفل سياه و اورگانو نيز به مايع لازانيا اضافه كنيد . وقتي مواد خوب با هم مخلوط شدند شعله را خاموش كنيد و اجازه دهيد كمي سرد شوند .

 

 

كف و ديواره هاي يك ظرف ( ترجيحا ) پيركس را با مقدار خيلي كمي روغن چرب كنيد تا نوارهاي لازانيا در آخر پخت به راحتي از ظرف جدا شوند . بعد كف ظرف را يك لايه نوار لازانيا پچينيد و روي آن را يك لايه خيلي نازك سس گوجه فرنگي بريزيد و با مايع لازانيا كه اكنون كمي سرد شده است ، بپوشانيد ، بعد روي مواد را اورگانو بپاشيد ، يك لايه كامل پنير پيتزا رنده شده بريزيد ( طوري كه تمام سطح مواد را بپوشاند ) و بعد دوباره يك لايه نوار لازانيا بچينيد و  همين مراحل را تكرار كنيد تا نوارتان تمام شود ! يا مايع لازانيا و يا فضاي ظرف !!

 

در آخر هم با سس سفيد مخصوص * كل سطح لازانيا را كامل بپوشانيد و يك لايه پنير پيتزاي رنده شده بپاشيد و در آخر هم سطح ظرف را با پنير پيتزاي ورقه اي بپوشانيد .

 

 

* سس سفيد مخصوص لازانيا

 

 

مواد لازم براي اين مقدار :

 

آرد سفيد ----------------- 1 قاشق غذا خوري سر پر

كره ------------------------ 25 گرم

نمك ، فلفل سياه -------- به مقدار لازم

شير ---------------------- يك ليوان

 

طرز تهيه :

 

ابتدا آرد را كمي تفت دهيد بدون روغن و كره و قبل از اينكه رنگش شروع به تيره شدن كند ، كره را به آن بيفزائيد و مدام هم بزنيد تا كره نسوزد و به خورد آرد برود . وقتي كره آب شد و رنگ آرد كمي برگشت ، نمك و فلفل را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا يك دست شود .

در اين مرحله شير را آرام آرام به ظرف اضافه كنيد و تند تند هم بزنيد تا مواد ته نگيرند .

تا زماني مواد را روي حرارت نگه داريد كه مايع شما تبديل به يك سس غليظ شود .

 

دليل استفاده از اين سس در پخت لازانيا : جلوگيري از خشك شدن لازانيا هنگام گريل شدن ؛

و همچنين به دليل داشتن شير مانع از پخش شدن مواد در اثر حرارت ميشود .

 

 

ظرف شما آماده قرار گرفتن داخل فر ( يا مایكرو فر )  است :

 

در صورت استفاده از فر ، نيم ساعت قبل از استفاده فر را با حرارت 220 درجه گرم كنيد بعد ظرف را در طبقه وسط به مدت نيم ساعت قرار دهيد .

 

در صورت استفاده از ماكروفر ، پايه بلند مخصوص گريل را وسط سيني گردان قرار دهيد و ظرف را روي آن بگذاريد ، بهتر است از برنامه پخت تركيبي + گريل استفاده كنيد . در اين صورت با قدرت 450 و زمان 20 دقيقه به نتيجه مطلوب ميرسيد .

نكته : اگر از اين دستور استفاده كرديد يا از دستور فر، در يك استكان كوچك تا نصف آب بريزيد و زير چهارپايه گريل بگذايد تا مانع از خشك شدن لازانيا شود .

اگر از دستور گريل خالي استفاده كرديد  30-40 دقيقه زمان لازم است ( بسته به نوع مایكروفر )

در اين روش از ترفند استكان آب استفاده نكنيد .

 

               آماده قرار گرفتن داخل فر ( يا ماكروفر )

 

 

** منظور از ظرف نسبتا بزرگي : اندازه ظرف به حدي باشد كه نوار هاي لازانيا به راحتي و بدون نياز به شكستن در آن جاي بگيرند . تا نوار هاي سالم و بدون ترك خوردگي داشته باشيد .

 

نكته :

سعي كنيد مواد را يك دست خرد كنيد تا هنگام برش زدن لازانيا به مشكل بر نخوريد .

 

اين روش ، روش اصلي و در واقع طريقه پخت لازانيا است . شما ميتوانيد مواد اصلي را به دلخواه تغيير دهيد . مثلا ميتوانيد به جاي سوسيس و كالباس و گوشت چرخ كرده ، از كدو و بادمجان و سويا بدون گوشت چرخ كرده استفاده كنيد ( لازانياي سبزيجات )  يا هر چيز ديگري كه ميل داشتيد ...

 

راجع به سويا . براي دست يافتن به طعم بهتر سويا ، پيشنهاد ميكنم از دو ساعت قبل سويا را به جاي آب معمولي در شير خيس كنيد . اين عمل هم باعث از بين رفتن بوي ( به نظر بعضي ها ) بد سويا ميشود و هم طعم بهتري به سويا ميدهد ؛ و قبل از استفاده سويا را در آبكش بريزيد و اجازه دهيد كاملا خشك شود .

 

 

 لازانياي لقمه اي :

يك روش ديگر و ساده تر ( ساده تر هنگام خوردن البته ! ) براي تهيه لازانيا وجود دارد :

دو عدد نوار لازانيا را به صورت يك علامت + روي هم قرار دهيد . وسط اين + را كمي سس قرمز بريزيد و با مايع لازانيا پر كنيد و روي آن اورگانو و پنير و ... بپاشيد و يكي يكي نوار ها را ببنديد و در نهايت روي آن سس سفيد مخصوص را بريزيد و باقي مراحل كه مثل همان روش قبلي است . البته اگر به مزه پنير علاقه داريد يك ورق درسته پنير روي آن بگذاريد نتيجه بهتري خواهيد گرفت .  ميتوانيد از يك چوب خلال براي ثابت نگه داشتن نوار ها استفاده كنيد ( در صورت نياز )

 

 ظاهر نهايي اين روش چيزي شبيه عكس زير خواهد شد :

 

         لازانياي لقمه اي خاله خانم

 

  قرار دادن يك لايه ضخيم پنير ورقه اي مانع از زيادي سرخ و خشك شدن لازانياي لقمه اي ميشود و در ضمن براي كساني كه به طعم پنير علاقه دارند يك لقمه بسيار لذيذ به شمار ميرود ...

 

 

و در نهايت لازانياي از فر ( يا مایكرو فر ) در آمده قبل از برش :

         لازانياي برش نخورده خاله خانم

 

مطبخ چي: خاله خانم در پنجشنبه 12 مهر1386 ساعت 10:23 | | لینک ثابت | بخش : خوراك فرنگي
Copyright © 2007 khalekhanoom .