مواد لازم براي استيك آبدار

 

 

مواد لازم براي چهار نفر :

 

فيله گوسفند يا راسته گوساله --------------  5-6 تكه 150  گرمي با برش استيكي

پياز ------------------------------------------- يك عدد بزرگ

فلفل دلمه اي -------------------------------- يك عدد متوسط

گوجه فرنگي --------------------------------- دو عدد متوسط

قارچ ------------------------------------------ 5-6 عدد

نمك و ادويه و سماق ------------------------ به مقدار لازم

 

طرز تهيه :

پياز ها و فلفل دلمه اي را ريز خرد كنيد (يا در ميكسر به حدي ميكس كنيد كه پياز ها آب نيندازند) همراه يك قاشق غذاخوري سرپر سماق خوب با هم مخلوط كنيد ؛ در يك كيسه فريزر بريزد و بگذاريد كمي در يخچال بماند .

گوشت ها را به اندازه استيكي ( حدودا 20 سانتيمتر در 15 سانتيمتر و قطر حدودا 3 سانتيمتر ) برش بزنيد و وقتي مخلوط پياز و فلفل دلمه اي و سماق كمي در يخچال خنك شد ( حدود 15 دقيقه ) تكه هاي استيك را يكي يكي داخل كيسه بگذاريد طوري كه تمام سطح پشت و رويشان با مخلوط پوشانده شود. بعد با بيفتيك كوب خوب بكوبيد تا هم مخلوط به خورد استيك ها برود و هم استيك ها نازك و يكدست شوند .

           استيك هاي كوبيده شده

 

تابه مناسبي را روي حرارت قرار دهيد و فقط يك قاشق غذاخوري روغن كف آن بريزيد و اجازه دهيد روغن در تمام كف تابه پخش و خوب داغ شود . بعد حرارت را ملايم كنيد و استيك ها را درون تابه قرار دهيد . كمي شعله را زياد كنيد تا آب آنها كشيده و  يك روي آنها برشته شود . بعد برگردانيد و روي ديگرشان را هم برشته كنيد . 

 

                  استيك هاي در حال برشته شدن

 

يكي از گوجه ها را در ميكسر خوب خرد كنيد ( يا ريز رنده كنيد ) و بعد از اينكه هر دو طرف استيكها برشته شدند و آبشان كشيده شد ، در تابه بريزيد و يك گوجه باقيمانده را نگيني ريز خرد كنيد و وقتي آب گوجه داخل تابه جوشيد به مواد اضافه كنيد و حرارت را بسيار ملايم كنيد تا استيك ها كاملا مغز پخت شوند . ( درب تابه بسته باشد )

 

قارچها را خلال خرد كنيد و در تابه جداگانه اي با حرارت زياد ( كه قارچها آب نيندازند و سياه نشوند ) سرخ كنيد .

 

بعد به مواد اصلي اضافه كنيد تا با آب گوجه و بخار آن مزه دار شود . در صورت نياز در دفعات متعدد ( نه يكباره ) هر بار نصف استكان آب جوش به مواد اضافه كنيد .

توجه كنيد كه حرارت زير تابه كاملا ملايم باشد تا كمتر نياز به اضافه كردن آب به مواد باشد .

 

حدودا يك ساعت زمان لازم است تا استيك ها با آب گوجه و حرارت ملايم كاملا مغز پخت شوند .

 

در اواخر پخت نمك و ادويه غذا را اندازه كنيد و در صورت تمايل چند قطره آب ليموي تازه روي آنها بچكانيد و غذا را سرو كنيد .

 

 

اين روش پخت استيك خانگي است و نيازي به داشتن انواع كباب پز ندارد .

به دليل استفاده خيلي كم از روغن جزو غذاهاي تقريبا سالم به شمار ميرود .

استفاده از قارچ كنار غذاهاي گوشتي بسيار مفيد است .

توجه داشته باشيد كه استفاده از گوجه در اين غذا به دليل رنگ دادن به غذا نيست كه بتوان رب گوجه را جايگزين آن كرد . به خاطر خشك نشدن استيك ها و براي اينكه از آب خالي يا از روغن استفاده نكنيم از گوجه و آب گوجه استفاده ميكنيم براي طعم بهتر و سلامت بيشتر غذا .

مصرف گوشت قرمز در وعده هاي متعدد غذايي زياد مفيد نيست . ولي به دليل داشتن پروتئين و انرژي مصرف آن براي جوانان و افرادي بدون ناراحتيهاي خاص ( فشار خون بالا ، چربي بالا و مشكلات قلبي و خوني ) در هفته يكي دوبار توصيه شده است .

مصرف انواع غذاي گوشتي سفت به صورت كباب شده يا روشهايي نظير اين روش براي مبتلايان به ناراحتي معده بسيار مفيد است . زيرا باعث تقويت شدن ديواره معده ميشود .

دقت كنيد برش ها قبل از كوبيدن به حدي نازك نباشد كه موقع كوبيدن بافت خود را از دست بدهند .

 

 

مطبخ چي: خاله خانم در دوشنبه 16 مهر1386 ساعت 9:57 | | لینک ثابت | بخش : كباب و غذاي گوشتي
Copyright © 2007 khalekhanoom .