X
تبلیغات
مطبخ خاله خانم - درباره گوجه فرنگي

 

         نکاتی درباره گوجه فرنگی

استفاده از رب گوجه فرنگی به جای گوجه فرنگی تازه، خیلی وقت است که کم کم رایج شد و حالا هم کاملا باب شده است !

ولی این بین مسائلی است که کمتر به آن توجه ميشود .
گوجه فرنگی منبع مطمئني است از ویتامینهای آ ، ث ، ب ، اسیدفولیک و املاحی مانند آهن ، فسفر و کلسیم .
مصرف آن در پیشگیری از ابتلای به بعضی سرطانها مانند سرطان معده موثر است و بسیاری بيماري هاي دیگر ...
که بدیهی است این خواص مهم هیچکدام !! در رب گوجه فرنگی هاي فعلي موجود نمیباشند !
به دلیل اینکه رب گوجه فرنگی در اثر یک فرآیند کاملا فیزیکی !! و شیمیایی !! تبدیل به رب گوجه فرنگی میشود و در این میان نباید نقش بعضی افزودنیها مانند سدیم و اسید سیتریک و مسلما مقدار قابل توجهی نگهدارنده های شیمیایی را هم ندیده بگیریم .
البته اگر در خوشبینانه ترین حالت ، کارخانه سازنده رب گوجه فرنگی، به جای گوجه فرنگی از محصولات مشابه + رنگ خوراکی استفاده نکرده باشد !
استفاده از گوجه فرنگی تازه نیز در همه فصول مقدور نیست، برای این منظور میتوانید در فصل تابستان که گوجه فرنگی به راحتی در دسترس است، مقداری گوجه فرنگی را میکس کنید (در مخلوط کن) و در ظرف مناسب و اندازه های مناسب برای هر بار استفاده، در فریزر نگهداری کنید . هرچند که این عمل هم باز بخشی از خواص این گیاه را از بین میبرد ولی از رب گوجه کم زیان تر است .
استفاده از گوجه فرنگی تازه در غذاها ، هم باعث بهتر شدن رنگ و عطر غذا میشود و هم تجربه نشان داده که در مزه غذا هم تاثیر به سزایی دارد .
هنگام استفاده از گوجه فرنگی در غذاها بهتر است پوست آن خیلی نازک گرفته شود . و بعد کاملا ریز خرد کنید تا موقع پختن آب نیندازد .
اگر زمان کافی برای اینکار ندارید ، میتوانید گوجه را در میکسر بریزید و بعد در تابه ای جداگانه با مقدار کمی روغن سرخ کنید . این عمل باعث میشود غذای شما هنگام استفاده از گوجه فرنگی میکس شده بی مزه به نظر نرسد.
اگر بتوانيد رب گوجه فرنگي را خودتان تهيه كنيد بسيار در وقت و هزينه صرفه جويي كرده ايد . كه متاسفانه در زندگي هاي امروز نه زمان كافي براي اينكار داريم و نه جاي كافي . رب گوجه فرنگي خانگي بسيار بسيار مفيد تر از رب هاي آماده كارخانه اي است .
ولي در صورتي كه ملزم به استفاده از رب گوجه فرنگي بوديد بهتر است قبل از استفاده رب را كمي در روغن تفت دهيد تا مزه و بوي خامي آن گرفته شود . اگر مقدار كمي زعفران دم كرده نيز به آن بيفزائيد حين تفت دادن ، نتيجه بهتري ميگيريد .
توجه داشته باشيد در غذاهايي كه از رب گوجه فرنگي استفاده ميكنيد بايد به ميزان نمك توجه كنيد . چون رب گوجه فرنگي به خوديه خود حاوي مقدار قابل توجهي نمك است .
ولي با اينهمه و با وجود سفارشات اكيد از طرف كارشناسان مختلف تغذيه ظاهرا رب گوجه فرنگي كم كم جايگزين مسلم گوجه فرنگي تازه در انواع دستور هاي آشپزي شده است .
ظاهرا چاره اي نيست مگر به انصاف سازنده هاي رب گوجه فرنگي كارخانه اي اعتماد كنيم ! هرچند بارها از منابع موثق شنيده ايم رب هاي فعلي اكثرا ( نه همگي ) به جاي گوجه فرنگي از محصولاتي مانند انواع كدو + مقدار قابل توجهي رنگ خوراكي استفاده مي كنند !
در ضمن هنگام خريدن گوجه فرنگي توجه كنيد گوجه رسيده كاملا قرمز رنگ است و سفت بودن گوجه نشان از سلامت آن دارد . گوجه هاي خيلي بزرگ معمولا زيادي شل و گوجه هاي خيلي ريز معمولا هنوز نرسيده اند و رنگشان ( از داخل ) سبز رنگ است .
توجه كنيد كه اگر گوجه فرنگي زده دار بود از مصرف آن تا جاي ممكن پرهيز كنيد . زيرا داخل گوجه فرنگي مكان مناسبي براي رشد انواع باكتريهاي ميكروسكوپي زيان آور و خطر ناك است .
براي نگهداري گوجه فرنگي در يخچال ، بهتر است گوجه ها را اول خوب بشوئيد و خشك كنيد بعد در يك ظرف لعابي در دار نگهداري كنيد . با اين روش گوجه فرنگي ها مدت زمان بيشتري طراوت و تازگي خود را در يخچال حفظ ميكنند .

 

 

مطبخ چي: خاله خانم در پنجشنبه 19 مهر1386 ساعت 12:15 | | لینک ثابت | بخش : نکات و مقالات
Copyright © 2007 khalekhanoom .