دلمه بادمجان خاله خانم

 

مواد لازم براي چهار نفر

 

 

بادمجان دلمه اي -------------------------------- به تعداد نفرات + 1-2 عدد اضافه

لپه ----------------------------------------------- نصف استكان چند ساعت خيس خورده

برنج ---------------------------------------------- نصف استكان چند ساعت خيس خورده

گوشت گوسفندي -------------------------------  50-100 گرم

پياز ----------------------------------------------- 3 عدد متوسط

سبزي معطر ( ترخان ، مزره ، نعناع ، شويد)----- 200 گرم خرد شده

گوجه فرنگي ------------------------------------- 4-5 عدد ( يا دو قاشق غ رب گوجه )

سير ---------------------------------------------- 2 حبه

آب گوشت --------------------------------------- 2 ليوان

نمك ،‌فلفل ، زرد چوبه --------------------------- به مقدار لازم

 

 

طرز تهيه :

 

گوشت را همراه با يك عدد پياز و 4 ليوان آب بگذاريد آرام بپزد . لپه را هم در ظرفي جداگانه نيم پز كنيد .

در ظرف ديگري هم كمي آب – نمك جوش بياوريد و وقتي جوشيد برنج را به آن اضافه كنيد . سه الي چهار دقيقه بعد برنج را آب كش كنيد و كنار بگذاريد . گوجه هارا خوب ميكس كنيد تا يكدست شوند .

 

سر بادمجانها را برش بزنيد و جدا كنيد بعد داخل بادمجانها را آرام خالي كنيد ، طوري كه كف و ديواره آنها  پاره نشود ، بعد نمك بزنيد و بگذاريد يك ساعت بماند تا تلخي آنها گرفته شود .

 

               بادمجان خالي شده  

 

بعد از اينكه گوشت پخت ، يكي از پبازها را ريز خرد كنيد و در مقداري روغن همراه با زرد چوبه سرخ كنيد. مواد داخل يكي از بادمجانها را كه خالي كرده ايد ، ريز خرد كنيد و به پياز اضافه كنيد بعد گوشت را ريز خرد كنيد و همراه دو حبه سير رنده شده در تابه بريزيد و هم بزنيد. بعد از اينكه بادمجانها خوب سرخ شدند ، نيمي از گوجه هاي ميكس شده ( و يا يك قاشق غذا خوري رب گوجه ) را به تابه بيفزائيد و هم بزنيد . بعد از اينكه كمي رنگ گوجه ها تغيير كرد نوبت اضافه كردن لپه است . بعد از اضافه كردن لپه سبزي را نيز اضافه كنيد و سريع مواد را هم بزنيد تا سبزي ها آب نيندازند . بعد درب ظرف را بگذاريد تا مواد بخار كنند .

 ( حرارت ملايم باشد ) بعد از حدود 10 دقيقه برنج را به مواد بيفزائيد و آرام هم بزنيد تا برنج له نشود.

و درب ظرف را باز بگذاريد تا آب اضافه آن كشيده شود . نمك ، فلفل و ادويه غذا را به دلخواه اندازه كنيد و  بعد شعله را خاموش كنيد و اجازه دهيد مواد كاملا سرد شوند .

 

               مواد داخل دلمه بادمجان خاله خانم

بادمجانها را كه كنار گذاشته بوديد جداگانه در ظرف ديگري در كمي روغن  تفت دهيد و بعد داخل آنها را با مواد سرد شده پر كنيد .

در يك ظرف مناسب با ارتفاع بادمجانها ، يك عدد پياز باقيمانده را در كمي روغن و زرد چوبه سرخ كنيد و بعد باقيمانده گوجه هاي ميكس شده ( يا يك قاشق غذا خوري رب گوجه فرنگي ) را به آن بيفزائيد و اجازه دهيد كاملا سرخ و غليظ شود . بعد دو ليوان آب گوشت را نيز به مواد اضافه كنيد ، كمي نمك و فلفل سياه در آن بريزيد و درب ظرف را بگذاريد ( با حرارت ملايم ) تا مواد به صورت سس غليظي درآيند .

بعد بادمجانهاي پرشده را كه سر آنها را گذاشته ايد ، يكي يكي داخل سس بگذاريد و  با قاشق كمي از سس را روي آنها بريزيد ، دقت كنيد كه سر بادمجانها كاملا بسته باشد تا سس داخل آنها نريزد .

 

                ظرف مناسب يعني اينقدي

 

حدودا يك ساعت زمان لازم است تا بادمجانها در سس و با درب بسته و حرارت ملايم مزه دار و پخته شوند .

دقت كنيد اگر از بادمجان بسيار تازه استفاده ميكنيد اين زمان را به نصف كاهش دهيد تا دلمه ها له نشوند.

در طول زمان پخت يكي دوبار درب ظرف را برداريد و با قاشق كمي از سس را روي بادمجانها بريزيد تا دلمه ها خشك نشوند .

و بعد از يك ساعت دلمه ها را در ظرف مناسب همراه با نان سرو كنيد .

 

مطبخ چي: خاله خانم در یکشنبه 13 آبان1386 ساعت 13:44 | | لینک ثابت | بخش : خوراک سنتی
Copyright © 2007 khalekhanoom .