خورش کنگر خاله خانم

مواد لازم براي چهار نفر :

 

كنگر پاك شده --------------------------- 600 گرم

گوشت خورشي ------------------------- 200 گرم

نعناع – جعفري خرد شده --------------- 100 گرم

ليمو اماني ------------------------------ 2-3 عدد

پياز -------------------------------------- 1 عدد متوسط

نمك ، آبليمو ----------------------------- به مقدار لازم

 

 

طرز تهيه :

 

پياز را در مقداري روغن سرخ كنيد تا طلايي شود ، بعد گوشت را كه به قطعات مورد نظر خرد كرده ايد ، به آن اضافه كنيد و كمي تفت دهيد تا آب گوشت كشيده شود .

 

در اين مرحله به دو روش ميتوانيد خورش را تهيه كنيد :

 

1- در تابه اي جداگانه ، كنگرها و نعناع – جعفري را در مقداري روغن سرخ كنيد و بعد از اينكه گوشت نيم پز شد ، همراه با دو عدد ليمو اماني به گوشت اضافه كنيد و صبر كنيد تا خورش آماده شود .

 

2- بدون سرخ كردن كنگر ها و نعناع – جعفري در اول كار و بعد از كشيده شده آب گوشت ،در همان ظرف

مواد را مقدار كمي با هم تفت دهيد و همراه ليمو ها و چند ليوان آب جوش ، بگذاريد تا خورش جا بيفتد .

 

براي آماده شدن اين خورش تقريبا 3-4 ساعت زمان لازم است ( در هر دو روش )  

 

تفاوت اين دو روش همان اختلاف هميشگي بين سرخ كردن يا نكردن سبزي قورمه سبزي است !

قديمي ها معتقدند خورش جا افتاده خورشي است كه يك وجب روغن روي آن باشد !! و اين يك وجب روغن همان روغني است كه در اول كار موقع سرخ كردن سبزي به خورد آن ميرود .

ولي جديدا به اين نتيجه رسيده اند كه اگر يك وجب روغن هم روي خورش نباشد ، زياد فاجعه عظيمي رخ نداده است !‌

 

 حالا انتخاب با خود شماست ...  كه به چه روشي اين خورش را تهيه كنيد .

اگر بار اول است اين خورش را درست ميكنيد ، لازم است بدانيد مزه اين خورش تقريبا نزديك به خورش كرفس است . دستور پخت اين دو خورش هم نزديك به هم است . با اين تفاوت كه خورش كنگر كمي از خورش كرفس ترش مزه تر ( خوش مزه تر !! ) است .

 

مطبخ چي: خاله خانم در شنبه 19 آبان1386 ساعت 7:56 | | لینک ثابت | بخش : خورش ها
Copyright © 2007 khalekhanoom .