کوکو سیب زمینی خاله خانم

مواد لازم براي 4 نفر :

 

سيب زميني ----------------------------- 5-6 عدد متوسط

تخم مرغ ---------------------------------- 2-3 عدد كامل

آرد سيب زميني -------------------------- 1 قاشق غذا خوري

پودر سير --------------------------------- در صورت تمايل 1 قاشق غذا خوري

كره ---------------------------------------- 25 گرم  

شير --------------------------------------- 1-2 قاشق غذا خوري

نمك ، فلفل ، ادويه ------------------------ به مقدار لازم

جعفري خرد شده ------------------------- 1 قاشق غذا خوري

 

 

طرز تهيه :

 

سيب زميني ها را تميز بشوئيد و آب پز كنيد ( حدود 20-30 دقيقه ) بعد پوست بگيريد و ريز رنده كنيد .

در يك كاسه مناسب سيب زميني ها را بريزيد و با نمك و فلفل و زرد چوبه خوب ورز دهيد ؛ بعد يكي يكي تخم مرغ ها را به آن اضافه كنيد و خوب مخلوط كنيد . معمولا دو عدد تخم مرغ براي اين مقدار كافيست كه اين بستگي به نوع سيب زميني دارد . دقت كنيد اندازه تخم مرغ زياد نباشد تا مواد خيلي شل نشوند .

ولي اگر تخم مرغ بيشتري نياز بود ، حداكثر 3 عدد كافيست .

بعد شير را اضافه كنيد، پودر سير ، كره و در آخر جعفري خرد شده را .

خوب مواد را مخلوط كنيد تا يك دست شوند .

بهتر است حدود 15 دقيقه بگذاريد مواد در يخچال بمانند .

در تابه مناسبي چند قاشق روغن بريزيد و كمي حرارت را زياد كنيد تا روغن خوب داغ شود .

به اندازه يك نارنگي كوچك از مواد بردايد و با كمك دست به شكل مورد نظر ( زياد هم حجيم نباشند بهتر است ) مواد را صاف كنيد و يكي يكي در روغن بيندازيد .

حرارت را بسيار ملايم كنيد و بگذاريد يك روي كوكو ها كاملا و يكدست سرخ شود . ( درب ظرف باز باشد )

بعد كوكو ها را برگردانيد و درب تابه را بگذاريد تا مواد در حين سرخ شدن مغز پخت هم بشوند .

و بعد در ظرف مورد نظر سرو كنيد .

 

نكته :

 

 دقت كنيد كه سيب زميني ها كاملا پخته باشند و بعد پوست آنها را بگيريد .

 

 قبل از اضافه كردن تخم مرغ ، آنها را يكي يكي در ظرفي جدا گانه بشكنيد تا از سلامت تخم مرغ ها مطمئن شويد .

يك راه ساده براي اطمينان از سلامت تخم مرغ ، سفت بودن زرده آن است . يعني زرده و سفيده كاملا از هم جدا باشند .

 

ميتوانيد اين كوكو را به صورت مغز دار هم تهيه كنيد .

براي اين منظور كمي گوشت چرخ كرده را با پياز خوب تفت دهيد و مقداري پياز داغ جدا هم با آن مخلوط كنيد و موقع شكل دادن كوكو كمي از اين مواد را داخل آن قرار دهيد و بعد سرخ كنيد . و يا كمي از خوراك چند منظوره خاله خانم  و يا هر مواد ديگري كه دوست داريد .

 

 معمولا در غذاهايي كه از سيب زميني استفاده ميشود ، به خاطر خاصيت بالاي جذب نمك ، نياز به استفاده از نمك بيشتري حس ميشود . هرچند كه هرچه نمك كمتري استفاده كنيد بهتر است .

اما براي اين مقدار سيب زميني حدود يك قاشق غذا خوري نمك لازم است تا غذا خيلي هم بي مزه به نظر نرسد .

البته يادم هست قديم تر ها ! وقتي غذايي شور ميشد ، چند تكه سيب زميني خام را ( يواشكي ) داخل غذا مي انداختند و موقع سرو بر ميداشتند !! به خاطر همان خاصيت سريع جذب نمك !

 

 

بهتر است كوكو ها كاملا سرخ شوند . اگر با حرارت خيلي ملايم و در زمان مناسب ، كوكو ها را سرخ كنيد به نتيجه مطلوب ميرسيد .

 

انواع بسيار متنوعي از روغن سرخ كردني در بازار موجود است . من نوع هسته انگور را براي سرخ كردني ها پيشنهاد ميكنم . ظاهرا مقاومت بسيار بالايي در برابر حرارت دارند و كلسترول و اسيدچرب ترانس پائين هم كه شاخصه آنها محسوب ميشود . البته شايد انواع بهتري هم باشند ... در هر صورت دقت كنيد كه حتما از روغن مخصوص سرخ كردن براي سرخ كردن انواع سرخ كردني ها استفاده كنيد .

روغن هاي معمولي در مقابل حرارت بالا و مدت زمان طولاني مقاومت كمتري دارند در نتيجه در اثر همين فرايند، به زودي تجزيه ميشوند و جدا از خراب كردن رنگ و طعم و بوي غذا ، بسيار هم براي سلامتي مضر هستند .

 

مطبخ چي: خاله خانم در شنبه 19 آبان1386 ساعت 11:28 | | لینک ثابت | بخش : کوکو ها
Copyright © 2007 khalekhanoom .