عدسی تبریزی خاله خانم

 

مواد لازم براي چهار نفر :

 

 

 

عدس -------------------------------- 2 ليوان

سيب زميني ------------------------ 1 عدد متوسط

قارچ ---------------------------------- 4-5 عدد

پياز ----------------------------------- 1 عدد متوسط

جعفري خرد شده ------------------- نصف استكان

نمك ، آبليمو ------------------------- به مقدار لازم

 

 

طرز تهيه :

 

ابتدا پياز را خلال خرد كنيد و در مقدار كمي روغن ، همراه با كمي زرد چوبه سرخ كنيد تا طلايي شود .

عدس ها را پاك كنيد و تميز بشوئيد . بهتر است 15 دقيقه در آب سرد و كمي نمك خيس كنيد . بعد به پياز اضافه كنيد و كمي تفت دهيد و همراه 3 ليوان آب بگذاريد تا با حرارت نه خيلي تند و نه خيلي ملايم بپزد .

 

سيب زميني را نگيني خرد كنيد و جداگانه سرخ كنيد .

قارچ را هم خلال خرد كنيد و جداگانه با حرارت زياد سرخ كنيد .

در اواخر پخت سيب زميني سرخ شده و قارچ را به قابلمه اضافه كنيد و حرارت را ملايم كنيد تا عدسي جا بيفتد .

دقت كنيد كه عدس ها آنقدر نپزند تا له شوند .

 

هنگام سرو غذا جعفري را به خوراك اضافه كنيد ، نمك و آبليموي غذا را اندازه كنيد و در ظرف مورد نظر سرو كنيد .

 

معمولا موقع ميل كردن عدسي اگر كمي گلپر روي آن بپاشيد مزه بهتري ميدهد .

 

 از عدسي به عنوان يك صبحانه كامل ياد ميشود و خواص بسياري دارد .

از جمله تقويت حافظه و بينايي و همچنين براي افراد مبتلا به كم خوني بسيار مفيد است .

 

و اينكه به عنوان عدسي تبريزي اين غذا آموزش داده شد ؛‌ به اين دليل است كه فكر ميكنم اين غذا فقط در تبريز به اين صورت ( همراه با سيب زميني و جعفري ) تهيه ميشود .

 

مطبخ چي: خاله خانم در چهارشنبه 23 آبان1386 ساعت 10:24 | | لینک ثابت | بخش : خوراک سنتی
Copyright © 2007 khalekhanoom .