آلبالو پلو خاله خانم

 

مواد لازم براي 4 نفر

 

برنج ----------------------------------- سه پيمانه

آلبالوي بدون هسته ------------------ 300 گرم

مرغ بدون استخوان ------------------- 300 گرم

پياز ------------------------------------ يك عدد متوسط

شكر ----------------------------------- دو قاشق غذا خوري

نمك ، زعفران ، روغن ----------------- به مقدار لازم

 

 

 

 

طرز تهيه :

برنج را از چند ساعت قبل در مقداري آب سرد و نمك خيس كنيد . بعد طبق روش دم كردن پلو معمولي دم كنيد و در همين حين مراحل زير را انجام دهيد :

مرغ را جداگانه با يك عدد پياز ، با شعله كم و دو ليوان آب بپزيد و كنار بگذاريد تا سرد شود بعد به قطعات مورد نظر برش بزنيد . بهتر است برش هاي مرغ به صورت ژولین ( کبریتی باریک ) باشد .

پياز را از آب مرغ در بياوريد و دور بيندازيد و آب مرغ را به دو قسمت تقسيم كنيد . نصفي از آب مرغ را در يك تابه بريزيد و آلبالو هاي بدون هسته را به آن اضافه كنيد . بگذاريد كمي آلبالو ها در آب مرغ بجوشد بعد دو قاشق شكر را به آنها اضافه كنيد و هم بزنيد وقتي كمي آب مرغ كشيده شد ، مرغ ها را به آلبالو اضافه كنيد و باقي آب مرغ و نصف استكان زعفران دم كرده را به تابه بيفزائيد و درب تابه را بگذاريد و اجازه دهيد تا با حرارت خيلي كم آب مرغ كاملا به خورد آلبالو ها برود و كاملا آب مخلوط كشيده شود .

در اين حين برنج هم دم كشيده است .

 

بعضي ها براي مخلوط كردن برنج و آلبالو،  هنگام آبكش كردن برنج، مخلوط مرغ و آلبالو را لابه لاي آن ميريزند و دم ميكنند ( مثل ساير پلوهاي مخلوط ) ولي من اين روش را اصلا توصيه نميكنم ! به دليل اينكه برنج ظاهر بد رنگ و شلي پيدا ميكند ! بهتر است برنج را جداگانه دم كنيد و مواد را هم جداگانه آماده كنيد بعد موقع سرو غذا مواد را كاملا با هم مخلوط كنيد .

 

با روش دوم ، هم ظاهر غذا خيلي بهتر است و هم طعم برنج و آلبالو طوري با هم مخلوط نميشود كه غذا خيلي عجيب به نظر برسد !!

ميتوانيد براي تزئين روي  پلو از خلال پسته و بادام نيز استفاده كنيد .

 

كساني كه از غذاهاي شيرين خوششان نمي آيد ، خيالشان كاملا راحت باشد كه اين غذا اصلا جزو غذاهاي شيرين به شمار نميرود ! طعم اين غذا ملس ( ترش و شيرين ) است و البته كمي هم به ترشي ميزند ! اگر خواستيد شيرين تر باشد مقدار شكر را تا يك قاشق ديگر هم اضافه كنيد . ولي معمولا همين مقدار باب طبع همه هست .

در بعضي از مناطق آلبالو پلو در دسته غذاهاي مجلسي ( چيزي مثل شيرين پلو ) به شمار ميرود و در مهماني ها از اين غذا استفاده ميشود .

 

مطبخ چي: خاله خانم در چهارشنبه 23 آبان1386 ساعت 12:24 | | لینک ثابت | بخش : پلوی مخلوط ( قاطی پلو )
Copyright © 2007 khalekhanoom .