X
تبلیغات
مطبخ خاله خانم - سوپ شیر
 

          سوپ شیر خاله خانم

 

مواد لازم براي 4 نفر :

 

هويچ ------------------------------ 3 عدد متوسط

سيب زميني --------------------- يك عدد متوسط

جو پرك شده --------------------- يك ليوان 

بلغور گندم ------------------------ يك استكان

آرد سفيد ------------------------- يك قاشق غذا خوري

مرغ ------------------------------- 200 گرم

شير ------------------------------- 5-6 ليوان

پياز --------------------------------- يك عدد متوسط

جعفري خرد شده ----------------- دو قاشق غذا خوري

آبليمو ------------------------------ سه قاشق غذا خوري

نمك -------------------------------- به مقدار لازم

 

 

 

طرز تهيه :

 

جو و بلغور را از نيم ساعت قبل در مقداري آب سرد خيس كنيد .

 هويچ و سيب زميني را ريز خرد كنيد و كنار بگذاريد .

پياز را نگيني ريز خرد كنيد و همراه با مرغ و 4 ليوان آب، بگذاريد با حرارت ملايم بپزد .

بعد از يك ساعت جو و بلغور و هويچ را به مرغ اضافه كنيد .

بعد از اضافه كردن مواد بالا ، يك ساعت صبر كنيد تا هويچ كاملا بپزد . بعد سيب زميني را به ظرف اضافه كنيد . ( دقت كنيد در تمام مراحل حرارت زير ظرف كاملا ملايم و درب ظرف بسته باشد )

وقتي مواد كاملا پختند ، درب ظرف را برداريد و اجازه دهيد تا كمي آب سوپ كشيده شود . ( اگر مرغي كه استفاده كرديد با استخوان بود ، در اين مرحله مرغ را از ظرف خارج كنيد و استخوانهاي آن را پاك كنيد و دوباره داخل سوپ بريزيد )

وقتي آب سوپ كشيده شد ، يك قاشق غذا خوري آرد را در يك ليوان شير سرد حل كنيد و داخل سوپ بريزيد و هم بزنيد . و بعد باقيمانده شير را ليوان ليوان به سوپ اضافه كنيد . ( توجه داشته باشيد كه يكباره تمام شير را داخل ظرف نريزيد چون مواد وا ميروند ! )

بعد از اضافه كردن شير ، تا آخرين مرحله پخت ، درب ظرف را باز بگذاريد و كمي حرارت را بيشتر كنيد و هرچند دقيقه يكبار ، سوپ را هم بزنيد .  

معمولا يك ساعت بعد از اضافه كردن شير ، سوپ آماده مصرف است . از يك ساعت به بعد هرچه سوپ بيشتر روي حرارت باشد ، غليظ تر ميشود كه اين بستگي به ذائقه شما دارد .

دو  _ سه دقيقه قبل از سرو ، جعفري را به سوپ اضافه كنيد و هم بزنيد و بعد حرارت زير ظرف را خاموش كنيد .

موقع سرو آبليمو را به سوپ اضافه كنيد ، نمك آن را اندازه كنيد و سوپ را در ظرف مورد نظر سرو كنيد .

 

نكته :

معمولا اين سوپ در دسته بندي غذاهاي بسيار رسمي قرار دارد .

بعضي ها براي رسمي تر شدن ظاهر اين سوپ و بعضي سوپ هاي ديگر، قبل از پختن كامل مواد ( در اين سوپ قبل از اضافه كردن شير ) نصف و با كل مواد را ( بدون آب ) در ميكسر ميريزند و دوباره داخل سوپ برميگردانند . اينكار باعث غليظ و يكدست شدن سوپ ميشود .

طعم اين سوپ كاملا سليقه اي است و اگر دقت كرده باشيد در دستور پخت اين سوپ اصلا از روغن استفاده نشده است . بنابراين و به دليل داشتن مقدار زيادي هويچ و شير ، براي افراد سرماخورده بسيار مفيد است .

 

مطبخ چي: خاله خانم در سه شنبه 29 آبان1386 ساعت 10:7 | | لینک ثابت | بخش : آش و سوپ
Copyright © 2007 khalekhanoom .