عدس پلو خاله خانم

مواد لازم براي چهار نفر :

 

برنج ------------------------------------- 3 پيمانه

عدس ----------------------------------- دو پيمانه

مخلوط گوشت چرخ كرده و سويا ------- 200 گرم

كشمش پلويي ------------------------- يك استكان

پياز -------------------------------------- يك عدد متوسط

نمك ، روغن ، كره ، زعفران ------------ به مقدار لازم

گوجه فرنگي* --------------------------- يك عدد كوچك

 

 

 

طرز تهيه :

 

برنج را از دو ساعت قبل با مقداري آب سرد و نمك خيس كنيد .

عدس را جداگانه با دو ليوان آب و مقداري نمك بگذاريد به مدت 30 دقيقه بپزد .

در قابلمه مورد نظر تا دو سوم آب بريزيد همراه نمك بگذاريد جوش بيايد . بعد برنج را به قابلمه اضافه كنيد و بعد از 6-7 دقيقه ( بسته به نوع برنج ) آبكش كنيد . عدس را هم بعد از پختن آبكش كنيد و در همان آبكش برنج ( مطابق دستور سبزي پلوي خاله خانم  ) با هم مخلوط كنيد . ( حدود يك استكان از عدس را براي تزئين روي غذا كنار بگذاريد )

كف قابلمه را كمي روغن بريزيد و براي ته ديگ به دلخواه نان لواش يا سيب زميني ورق شده بچينيد و بعد مخلوط برنج و عدس را در قابلمه بريزيد . روي آن نصف استكان آب و روغن داغ بريزيد كمي شعله را زياد كنيد تا برنج بخار كند و بعد حرارت را كم كنيد و برنج را دم كنيد .

 

در يك تابه ، پياز را خلال خرد كنيد و همراه كمي روغن بگذاريد تا طلايي شود . بعد مخلوط گوشت چرخ كرده و سويا را به آن اضافه كنيد و تفت دهيد تا آب اضافي آن كاملا كشيده شود . گوجه فرنگي را ريز خرد كنيد ( يا رنده كنيد ) و به مخلوط بيفزاييد . مخلوط را هم بزنيد و حرارت زير آن را ملايم كنيد و اجازه دهيد با درب بسته كاملا بپزد و آب آن كشيده شود . وقتي مخلوط كاملا پخت ، نمك آن را اندازه كنيد و كشمش را به آن اضافه كنيد ، بعد از دو الي سه دقيقه حرارت زير تابه را خاموش كنيد .

 

برنج هم در اين مدت كاملا دم كشيده است . مقداري از برنج را ( حدود يك پيمانه ) داخل مخلوط بريزيد و همراه با زعفران دم كرده ، مقداري كره و يك استكان عدس پخته كه كنار گذاشته بوديد ، به آرامي هم بزنيد ( طوري كه برنج و عدس خرد نشوند )

عدس پلو را در ظرف مورد نظر بكشيد و لابه لاي آن را با مخلوط آماده شده پر كنيد و باقيمانده مخلوط را روي ظرف بريزيد و غذا را سرو كنيد .

 

نكته :

 

* استفاده از يك عدد گوجه فرنگي كوچك به منظور جلوگيري از خشك شدن سويا و گوشت و عدم استفاده از روغن اضافه است .

 

دقت كنيد عدس آنقدر نپزد كه له شود .

 

ميتوانيد در مواد مخلوط از قارچ خرد شده و جداگانه سرخ شده نيز استفاده كنيد .

 

مطبخ چي: خاله خانم در یکشنبه 4 آذر1386 ساعت 10:34 | | لینک ثابت | بخش : پلوی مخلوط ( قاطی پلو )
Copyright © 2007 khalekhanoom .