كته خاله خانم با استفاده از همين روش ...

 

تجربيات ريز و به ظاهر پيش پا افتاده اي كه اگر به جا از آنها استفاده كنيم ، آشپزي را  بسيار لذت بخش  ميكنند . اين بخش كه اين مطلب دومين مطلب آن است ، از سري پست هاي بخش نكات و مقالات مطبخ خاله خانم است كه در آينده مفصل تر به آن ميپردازيم .

 

يكي از اين تجربيات به ظاهر پيش پا افتاده ، استفاده از ماست معمولي هنگام درست كردن برنج به صورت كته است .

براي درست كردن كته بهتر است اندازه ها به روش زير باشد :

 

به ازاي هر يك پيمانه برنج ، يك و نيم پيمانه آب و نصف قاشق چايخوري نمك و نصف قاشق غذا خوري روغن ( كه براي برنج بهتر است روغن جامد باشد ) و يك قاشق غذا خوري ماست معمولي !

 

ابتدا آب و نمك و روغن و ماست را بگذاريد كامل جوش بيايد و بعد برنج را به آن اضافه كنيد و وقتي آب برنج كشيده شد ، موقع دم كردن برنج يك قاشق غذا خوري زعفران دم كرده روي آن بريزيد و برنج را دم كنيد .

 

استفاده از ماست در اين روش نتيجه بسيار جالبي دارد . هم باعث سفت شدن برنج و وانرفتن آن ميشود و هم رنگ برنج را بسيار سفيد و روشن ميكند . تغيير چنداني هم در مزه غذا ايجاد نميكند .

اين روش براي كساني كه برنج  را به اندازه كم  ( دو – سه پيمانه ) درست ميكنند و معمولا به دردسر آبكش كردن برنج  نمي ارزد ، بسيار مفيد است ! چرا كه ظاهر برنج چيزي شبيه پلو آبكش شده زنده و زيبا ميشود .

بهتر است حداقل يك ساعت قبل از پخت برنج ( به هر روشي ) برنج را در مقداري آب سرد و نمك خيس كنيد .

 

اگر از پلوپز براي درست كردن برنج استفاده ميكنيد دقت كنيد كه اندازه آب در ازاي هر پيمانه برنج فقط يك پيمانه است . بهتر است درجه ته ديگ را اول روي كمترين حد بگذاريد و وقتي يك بار پلوپز خاموش شد ، دوباره درجه را روي دلخواه تنظيم كنيد . هنگام استفاده از پلوپز نيز بگذاريد آب كاملا جوش بيايد و بعد برنج را داخل آن بريزيد .

 

--

با تشکر از خواهر زاده بسیار مهربان و شکمویم از مشهد که این تجربه را در اختیار مطبخ خاله خانم قرار دادند 

 

مطبخ چي: خاله خانم در پنجشنبه 8 آذر1386 ساعت 10:44 | | لینک ثابت | بخش : نکات و مقالات
Copyright © 2007 khalekhanoom .