شيريني پنجره اي خاله خانم

مواد لازم براي تهيه 70 عدد شيريني

 

نشاسته ---------------------------------- 1 ليوان

گلاب + آب -------------------------------- 1 ليوان

تخم مرغ ----------------------------------- 3 عدد كامل

زعفران آب كرده ---------------------------- 2 قاشق غذا خوري

آرد برنج + آرد سفيد ----------------------- جمعا يك ليوان ( به نسبت مساوي )

پودر قند ------------------------------------ به مقدار لازم ( براي روي شيريني ها )

روغن براي سرخ كردن --------------------- به مقدار لازم

 

 

طرز تهيه :

 

ابتدا در يك كاسه گود نشاسته و مخلوط آب و گلاب را بريزيد و با همزن دستي يا چنگال هم بزنيد تا كاملا يكدست شوند .

بعد تخم مرغ ها را يكي يكي اضافه كنيد و خوب هم بزنيد. بعد از يكدست شدن مخلوط زعفران را اضافه كنيد و هم بزنيد .

و در آخر مخلوط آرد برنج و آرد سفيد را كم كم اضافه كنيد و هم بزنيد .  وقتي تمام مواد كاملا يكدست شدند مايع را بگذاريد به مدت 15 دقيقه در يخچال استراحت كند .

 

در يك تابه نچسب تقريبا گود ، تا نصف روغن مخصوص سرخ كردن بريزيد و حرارت را مقداري بالا ببريد تا روغن داغ شود . قالب مخصوص شيريني پنجره اي را داخل روغن قرار دهيد و حرارت زير تابه را ملايم كنيد و بگذاريد قالب كمي داغ شود . ( شماره 1 )

كاسه محتوي مايع شيريني را نزديك تابه بگذاريد تا قالب هنگام جابجايي حرارت از دست ندهد ( دقت كنيد كه حرارت تابه به كاسه محتوي مايع منتقل نشود ) قالب داغ شده را داخل مايع بزنيد و چند ثانيه مكث كنيد ( شماره 2 ) و بعد سريعا قالب را داخل روغن قرار دهيد و با حركت سريع دست مايع را از قالب جدا كنيد و هركدام از شيريني ها را به مدت 1-2 دقيقه در روغن سرخ كنيد . ( شماره 3 )

و مجددا قالب را داغ كنيد و داخل مايع بزنيد و ...

 

               مراحل سرخ كردن شيريني هاي پنجره اي

 

بعد از سرخ شدن شيريني ها ، آنها را روي حوله آشپزخانه يا دستمال كاغذي ضخيم قرار دهيد تا روغن اضافه آنها چيده شود . و بعد در ظرف مورد نظر بچينيد و روي آنها را با پودر قند الك شده پوشش دهيد .

 

اين شيريني اگر روي آن را با سلفون مخصوص مواد غذايي بپوشانيد و در فضايي خارج از يخچال نگهداري كنيد تا دو هفته قابل استفاده است . همچنين به دليل عدم استفاده از شكر و روغن زياد در مواد اوليه،  اين شيريني در دسته خوراكي هاي كم ضرر در ايام عيد كاربرد فراوان دارد .

 

نكته :

 

بهتر است هر دو نوع آرد ذكر شده را قبل از استفاده الك كنيد . به اين نكته توجه كنيد كه به طور كلي در مورد الك كردن آردها ، اگر آرد از نوع مخصوص شيريني پزي باشد بايد حداقل 2 بار و اگر آرد معمولي باشد حداقل 12 بار الك شوند.

 

اگر بعد از مخلوط كردن مواد ، مواد داراي ناخالصي يا گلوله هاي آردي بودند ميتوانيد مايع را بعد از درآوردن از يخچال از الك درشت رد كنيد .

 

غلظت مايع بايد در حد نرمال باشد يعني نه خيلي سفت و نه خيلي شل .  بايد غلظت آن طوري باشد كه وقتي قاشق را از مواد داخل مايع پر ميكنيد و برميگردانيد ، مايع داخل قاشق بدون قطع شدن از قاشق خالي شود .

 

              غلظت مايع شيريني پنجره اي

 

اگر مخلوط خيلي شل بود ميتوانيد از حداكثر 1 قاشق غذا خوري آرد سفيد استفاده كنيد و اگر خيلي سفت بود از نصف استكان شير سرد معمولي .

 

هنگام سرخ كردن شيريني ها توجه داشته باشيد كه قالب به اندازه كافي ( نه خيلي زياد ) داغ شده باشد.

وقتي قالب را داخل مايع قرار ميدهيد دقت كنيد كه مايع از بالاي قالب بيرون نزند يا به عبارتي تمام قالب را داخل مايع فرو نبريد چون در اين صورت مايع در روغن از قالب جدا نخواهد شد .

توجه داشته باشيد كه ارتفاع قالب حدود 2-3 ميليمتر بالاتر از سطح مايع باشد . ( شماره 2 )

ميتوانيد از قالبت هاي متنوع مخصوص شيريني هاي پنجره اي براي سرخ كردن شيريني ها استفاده كنيد .

 

                بعضي از قالبهاي متنوع شيريني پنجره اي

 

در تركيبات اين شيريني ساده و خوشمزه ميتوانيد به دلخواه از پودر هل ، زنجبيل ، پودر كاكائو يا قهوه و يا ساير طعم دهنده ها استفاده كنيد . كه در اين صورت هنگام سرخ كردن دقت كنيد تا شيريني ها زياد سرخ نشوند تا مزه آنها به تلخي نزند و يا اين مواد را همراه پودر قند براي تزئين و طعم دار كردن شيريني ها بعد از سرخ شده استفاده كنيد .            

دقت كنيد كه سرعت عمل هنگام سرخ كردن شيريني هاي پنجره اي بسيار لازم است . بهتر است در صورت امكان از شخص ديگري نيز هنگام سرخ كردن شيريني ها كمك بگيريد !!

 ---

با تشكر از رويا خاله عزيز  كه هنگام تهيه اين شيريني با صبر و حوصله اي مثال زدني!! تمام غرغر هاي خاله خانم را تحمل كردند !

مطبخ چي: خاله خانم در شنبه 4 اسفند1386 ساعت 10:46 | | لینک ثابت | بخش : شیرینی و حلوا
Copyright © 2007 khalekhanoom .