X
تبلیغات
مطبخ خاله خانم - حلوای سه رنگ مجلسی
 

                حلواي سه رنگ مجلسي

 

 

مواد لازم براي حلواي ساده :

 

آرد ----------------------------- 2 ليوان

روغن -------------------------- 1 ليوان

كره ---------------------------- 25 گرم

شكر --------------------------- 1 استكان 

زعفران آب كرده --------------- نصف استكان

گلاب --------------------------- 2 قاشق غذا خوري

پودر هل ------------------------ نصف قاشق چاي خوري

 

طرز تهيه :

 

ابتدا آرد را چند بار الك كنيد و بدون روغن داخل يك قابلمه با ديواه هاي نسبتا بلند چند دقيقه تفت دهيد تا بوي خامي آرد گرفته شود . ( توجه داشته باشيد كه در تمامي مراحل شعله زير آرد كاملا ملايم باشد )

بعد از اينكه بوي خامي آرد گرفته شد ، آرد را دوباره الک کنید و داخل تابه برگردانید بعد كره را كه قبلا به دماي محيط رسيده است به آرد اضافه كنيد و با پشت قاشق كره را كاملا له كنيد تا زودتر جذب آرد شود .

كمي كه رنگ آرد تيره شد ، روغن را كم كم به آرد بيفزائيد و در تمام مراحل مدام آرد را هم بزنيد تا نسوزد.

مدت هم زدن آرد بستگي به رنگ مورد نظر شما دارد . هرچه آرد را بيشتر روي حرارت تفت دهيد رنگ حلوا تيره تر ميشود و هرچه زودتر آرد را از روي حرارت برداريد رنگ آن روشن تر ميماند ولي به طور معمول براي اينكه حلوا مزه خامي ندهد حداقل 7- 10 دقيقه بايد روي حرارت ملايم تفت داده شود .

 

شربت حلوا : حين تفت دادن آرد ، يك ليوان آب جوش را با گلاب و شكر و زعفران و پودر هل كاملا مخلوط كنيد و 3- 5 دقيقه بگذاريد روي حرارت بجوشد تا شكر كاملا در آب حل شود و شربت كمي غليظ شود .  

 

( طي مدتي كه شربت را آماده ميكنيد از آرد در حال تفت خوردن هم غافل نشويد و همچنان آرد را هم بزنيد )

 

بعد از جوشيدن شربت و كمي غليظ شدن آن ، شربت را به آرد اضافه كنيد و به سرعت هم بزنيد تا غلظت مورد نظر به دست آيد و حلوا كاملا يكدست شود .

بهتر است يك الي دو دقيقه بعد از اضافه كردن شربت ، زير حلوا را خاموش كنيد و بگذاريد حلوا با حرارت داخل خود غليظ شود .

بعد از آماده شدن حلوا ، آن را در يك بشقاب بكشيد تا كمي خنك شود و بعد در ظرف مورد نظر به شكل دلخواه تزئين كنيد .

 

اين روش كلي براي تهيه حلوا بود كه مثل ساير خوراك سنتي در هر قسمتي به روش خاصي تهيه ميشود.

براي اينكه حلواي سه رنگ يا حلواي طعم دار تهيه كنيد ميتوانيد به مواد اوليه ، طعم دهنده مورد نظر را اضافه كنيد و بسته به خاصيت طعم دهنده مورد نظر ، آن را در زمان مطلوب اضافه كنيد .

حلوايي كه در اين عكسها مشاهده ميكنيد متشكل از حلواي زعفراني ، حلواي معمولي و حلواي كاكائويي است .

 

اندازه شكر به ذائقه افراد بستگي دارد ولي معمولا اين مقدار شكر براي اين مقدار مواد كافي است تا حلوا نه خيلي شيرين باشد و نه خيلي هم مزه آرد بدهد . بهتر است شكر را چند دقيقه بسائيد تا كاملا به خورد مواد برود .

 

براي تهيه حلواي زعفراني ، قبل از اينكه آرد شروع به تغيير رنگ دهد ، زعفران را به آرد اضافه كنيد و تفت دهيد ( در نتيجه زعفران را در شربت اضافه نميكنيم ) و بعد باقي مراحل را انجام دهيد .

 

براي تهيه حلواي كاكائويي ( براي اين مقدار آرد ) يك قاشق غذا خوري پودر كاكائو را با نصف استكان شكر مخلوط كنيد و مخلوط را در يك ليوان آب جوش حل كنيد و گلاب و هل و يك قاشق غذا خوري زعفران دم كرده را نيز اضافه كنيد و يك الي دو دقيقه روي حرارت نسبتا زياد بجوشانيد تا كاكائو و شكر كاملا مخلوط شوند و بعد به حلوا اضافه كنيد و باقي مراحل را طي كنيد ...

 

ميتوانيد براي تهيه حلواهايي با طعم هاي گوناگون بسته به ذائقه و مناسبت خاصي كه حلوا را تهيه ميكنيد از دارچين ، زنجبيل ، پودر قهوه ، شير و بسيار ديگر طعم دهنده ها استفاده كنيد .

 

               حلواي سه رنگ مجلسي

 

بعد از آماده شدن هر سه رنگ حلوا و بعد از سرد شدن آنها ، اول حلواي ساده را كف ظرف مورد نظر بچينيد و بعد حلواي زعفراني را روي آن پهن كنيد ( دقت كنيد كه ارتفاع هر سه رنگ با هم برابر باشد)

و بعد حلواي كاكائويي را روي حلواي زعفراني پهن كنيد و كناره هاي حلوا را با چاقو ببريد تا ظاهر كار يكدست شود .

 

                بعد از چيدن حلوا كناره آن را ببريد تا ظاهر آن يكدست شود

 

 ميتوانيد به صورت لوزي حلوا را ببريد يا با قالب هاي كوچك قالب بزنيد و يا به هر شكلي كه مايل هستيد حلوا را تزئين كنيد . معمولا براي تزئين حلوا از پودر نارگيل و پسته استفاده ميشود .

 

 

 

 

 

مطبخ چي: خاله خانم در سه شنبه 7 اسفند1386 ساعت 8:46 | | لینک ثابت | بخش : شیرینی و حلوا
Copyright © 2007 khalekhanoom .