كوكوي لوبيا سبز خاله خانم

 

 

مواد لازم براي 4 نفر

 

لوبيا سبز خرد شده -------------------------- 400 گرم

هويچ خرد شده ------------------------------ 100 گرم ( 2 عدد متوسط )

سيب زميني خرد شده ---------------------- 1 عدد متوسط  

تخم مرغ ------------------------------------- 2 – 3 عدد

مغز گردو -------------------------------------- نصف استكان ( خرد شده )

زعفران دم كرده ------------------------------ 1 قاشق غذا خوري

پياز داغ --------------------------------------- 1 قاشق غذا خوري

شير ------------------------------------------ 1 قاشق غذا خوري

بكينگ پودر ----------------------------------- ½ قاشق چاي خوري

زرد چوبه ، نمك ، فلفل ----------------------- به مقدار لازم

 

 

 

طرز تهيه :

 

لوبيا سبز را بعد از پاك كردن و شستن ، كاملا خشك كنيد و به اندازه هاي يك سانتي متري خرد كنيد .

هويچ  و سيب زميني را پوست بگيريد و نصف اندازه لوبيا خرد كنيد .

 

لوبيا را با يك ليوان آب و يك قاشق چاي خوري مخلوط نمك و زرد چوبه بگذاريد به مدت 10 دقيقه بپزد. بعد از اين مدت هويچ خرد شده را اضافه كنيد و 10 دقيقه ديگر مواد را بپزيد . ( دقت كنيد كه حرارت زير مواد به حدي نباشد كه آب آن كشيده شود و مجبور به اضافه كردن آب شويد )

بعد از 10 دقيقه، سيب زميني نگيني خرد شده را نيز اضافه كنيد و بعد از 5 دقيقه حرارت زير مواد را خاموش كنيد و صبر كنيد مواد كمي سرد شوند .

در يك كاسه متناسب با اندازه مواد ، 2 عدد تخم مرغ را بكشنيد ، با چنگال تخم مرغ ها را هم بزنيد تا مخلوط شوند ، بعد بكينگ پودر ، پياز داغ ، ادويه مورد نظر ، شير ، مغز گردو و زعفران را اضافه كنيد و مواد را كاملا با هم مخلوط كنيد .

 

سبزيجات پخته را به مخلوط تخم مرغ اضافه كنيد و با قاشق هم بزنيد . توجه كنيد هم زدن به اندازه و شدتي نباشد كه مواد را له كند . در حدي كه مواد كاملا با هم مخلوط شوند كافي است . بعد از مخلوط شدن مواد اگر احساس كرديد مايه كوكو غلظت لازم را ندارد يك عدد تخم مرغ باقيمانده را نيز به مواد اضافه كنيد . ( شكل اول مايه كوكو با دو تخم مرغ است و شكل دوم با سه تخم مرغ است . حالت مايه كوكو بايد نزديك به شكل دوم باشد )

 

               

               نحوه تشخيص كافي بودن تخم مرغ در مايه كوكو لوبيا سبز

 

 

بعد از مخلوط شدن مواد ، مايه كوكو را به مدت 10- 15 دقيقه داخل يخچال قرار دهيد تا كاملا مزه دار و كمي سفت شود .

 

در يك تابه نچسب ، به اندازه اي روغن بريزيد كه تمام سطح تابه را به ارتفاع 2 ميليمتر بپوشاند . حرارت را كمي بالا ببريد تا روغن داغ شود ، مايه كوكو را داخل تابه بريزيد ، روي آن را كاملا صاف كنيد و صبر كنيد تا  كوكو كمي ببندد و بعد درب تابه را ببنديد و با حرارت ملايم 30 دقيقه زمان دهيد تا كوكو كاملا مغز پخت شود و يك روي آن طلايي شود . بعد كوكو را برگردانيد تا روي ديگر آن هم طلايي شود .

 

و بعد كوكو را به شكل مورد نظر برش بزنيد و سرو كنيد .

 

نكته :

 

كوكوي لوبيا سبز يكي از مجلسي ترين غذاهاي خودماني !!! شهر تبريز است . البته در ساير شهر ها و استان هاي كشور نيز سبك هاي مختلفي از اين كوكو تهيه ميشود ولي اين روش معمول ترين روش تهيه كوكوي لوبيا سبز است . معمولا در اكثر مهماني هاي خانوادگي در شهر تبريز به عنوان پيش غذا ، كنار سوپ كه جزو لاينفك سفره تبريزي است ، اين كوكو نيز سرو ميشود .

ولي در حالت عادي اين غذا به عنوان وعده شام بسيار مناسب است .

نوع دیگری از کوکوی لوبیا سبز نیز طبخ میشود که با استفاده از گوشت چرخ کرده ، کوکو به صورت دو رو و دو رنگ تهیه میشود . انشالله در آینده به آموزش این نوع از کوکوی لوبیا سبز نیز خواهیم پرداخت .

 

معمولا ارتفاع اين كوكو ( بسته به حجم مواد و سايز تابه ) طوري تنظيم ميشود كه حدود 3 - 4 سانتيمتر باشد .

 

ميتوانيد داخل مايه كوكو از مقداري قارچ تفت داده شده نيز استفاده كنيد .

 

به دو روش ميتوانيد از سيب زميني داخل اين كوكو استفاده كنيد . يكي همين روشي كه در بالا اشاره شد و روش ديگر به اين صورت است كه سيب زميني هاي خرد شده را داخل روغن همراه كمي زرد چوبه سرخ كنيد و  وقتي مايه كوكو را داخل تابه ريختيد ، كمي كه سفت شد قبل از اينكه درب تابه را ببنديد ، سيب زميني هاي سرخ شده را روي مايه كوكو بريزيد و با كف كفگير به آرامي فشار دهيد تا سيب زميني ها داخل مايه قرار بگيريند. و بعد ادامه مراحل را طبق همان روش اول طي كنيد .

كوكوي پخته شده با اين روش در نهايت ظاهر زيبا تري خواهد داشت ولي تغيير چنداني در طعم كوكو ايجاد نخواهد شد .

 

مطبخ چي: خاله خانم در سه شنبه 27 فروردین1387 ساعت 10:35 | | لینک ثابت | بخش : کوکو ها
Copyright © 2007 khalekhanoom .