وابيشگاي بادمجان خاله خانم

 

مواد لازم براي 4 نفر :

 

بادمجان ---------------------------------- 2 عدد متوسط

مخلوط گوشت چرخ كرده و سويا -------- 100 گرم

گوجه فرنگي ----------------------------- 3 عدد

سيب زميني ----------------------------- 1 عدد متوسط

دل و جگر مرغ* --------------------------- 100 گرم خرد شده

پياز ---------------------------------------- يك عدد متوسط

فلفل دلمه اي ---------------------------- يك استكان نگيني خرد شده

قارچ --------------------------------------- 4-5 عدد

پنير موتزارلاي رنده شده ----------------- 50 گرم ( يك استكان سر خالي )

نمك ، فلفل ، زرد چوبه ------------------- به مقدار لازم

جعفري – شويد --------------------------- روي هم يك قاشق غذا خوري

 

 

 

طرز تهيه :

 

سويا را چند دقيقه خيس كنيد و بعد از آب كش كردن با گوشت چرخ كرده ميكس كنيد تا كاملا يك دست شود .

بادمجان را پوست بگيريد و نگيني خرد كنيد و در آب نمك غليظ بگذاريد تا تلخي آن گرفته شود .

گوجه فرنگي ، سيب زميني ، دل و جگر مرغ ، فلفل دلمه و قارچ را نگيني ريز خرد كنيد و كنار بگذاريد .

پياز را خلال خرد كنيد و در مقداري روغن و زردچوبه سرخ كنيد تا كمي طلايي شود بعد مخلوط گوشت چرخ كرده و سويا را به آن اضافه كنيد و بعد از چند دقيقه گوجه نگيني خرد شده ( يا ميكس شده ) را به آن اضافه كنيد.

اگر لازم بود يك الي دو قاشق روغن به تابه اضافه كنيد و بعد دل و جگر خرد شده را اضافه كنيد و تفت دهيد.

بادمجانها را آبكش و خشك كنيد . سيب زميني نگيني خرد شده و بادمجان و قارچ را جداگانه سرخ كنيد .

بادمجان ، قارچ و فلفل دلمه اي نگيني را به تابه اضافه كنيد و هم بزنيد . سبزي را همراه پنير رنده شده اضافه كنيد و خوب هم بزنيد . نمك و فلفل غذا را اندازه كنيد .

 5 دقيقه آخر سيب زميني نگيني سرخ شده را داخل غذا بريزيد هم بزنيد ( طوري كه سيب زميني ها له نشوند )  و درب ضرف را ببنديد . بعد از 5-6 دقيقه غذا كاملا آماده است .

غذا را همراه نان در ظرف مناسب سرو كنيد .

 

 

نكته :

 

* استفاده از دل و جگر مرغ اختياري است .

 

مدت طبخ اين غذا حداكثر 35 – 40 دقيقه است .

 

استفاده از آب نمك غليظ براي مواقعي كه وقت كافي براي گرفتن تلخي بادمجانها نداريد ، راه مناسبي است . به اين ترتيب كه در ازاي هر يك ليوان آب ، دو قاشق غذا خوري نمك داخل ظرف بريزيد و بادمجانها را داخل آن قرار دهيد و بعد از 15 دقيقه آنها را آب كش كنيد . دقت كنيد كه اين زمان براي اين مقدار بادمجان كافي است . هرچه اندازه بادمجانها بيشتر و سايز آنها بزرگتر باشد اين زمان نيز به نسبت افزايش پيدا ميكند .

 

دقت كنيد كه دل و جگر مرغ به اندازه كافي سرخ شود و بعد بادمجانها را به تابه اضافه كنيد .

 

اين غذا  يك غذاي سريع و كامل است و در بعضي از شهر ها به عنوان يك پاي ثابت وعده هاي شام به شمار مي رود .

 

استفاده از رب گوجه به جاي گوجه فرنگي باعث ميشود براي جلوگيري از خشك شدن سويا و گوشت چرخ كرده ، از روغن بيشتري استفاده كنيد . در نتيجه سعي كنيد از گوجه فرنگي استفاده كنيد .

 

 

پی نوشت :

 

تعدادی از دوستان در قسمت نظرات گوشزد کرده بودند که نام صحیح این غذا واویشگا است .

ضمن تشکر از لطف و توجه این دوستان ، لازم به توضیح است واویشگا نوع مشابهی از همین غذاست که مواد اولیه آن محدود به گوشت چرخ کرده ، پیاز ، سیب زمینی و رب میباشد .

وابیشگا در انواع مختلف در نواحی مختلف تهیه میشود . که مواد اولیه آن با هم متفاوت است .

وابیشگا بادمجان که در این پست آموزش داده شد ، مختص شهر تبریز است و دقیقا به همین نام شناخته شده است .